Foliren 400 mikrogrammaa 100 tablettia

In stock

9.39


Foolihappo on B-vitamiinien ryhmään kuuluva vesiliukoinen vitamiini, jota tarvitaan DNA:n rakennusaineeksi. Jokaisen solun syntyyn ja kasvuun tarvitaan foolihappoa.

Tutkimusten mukaan suomalaisten foolihapon saanti alittaa suositukset. Raskaana olevilla ja imettävillä naisilla sekä vanhuksilla on usein puutetta foolihaposta. Foolihapon imeytyminen voi olla heikentynyt erilaisten tulehduksellisten suolistosairauksien kuten keliakian tai Crohnintaudin vuoksi.

Foolihapon puutteen ensimmäinen oire on anemia. Lisäksi voi esiintyä iho-, suolisto- ja hermosto-oireita, ruokahaluttomuutta, lihasheikkoutta ja kasvun heikkenemistä. Foolihapon vähäinen saanti voi johtaa plasman homokysteiinipitoisuuden nousuun, joka on tutkimusten mukaan liitetty suurentuneeseen riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Foolihapon lähteet

Kasviksissa (erityisesti vihreissä vihanneksissa) on runsaasti foolihappoa, mutta sen pitoisuus vähenee huomattavasti kypsennyksen aikana. Kasvikset kannattaakin syödä tuoreina tai kypsentää vain kevyesti esim. mikrossa. Erityisen paljon foolihappoa on vehnänalkioissa ja -leseissä, maksassa, pähkinöissä, pinaatissa ja soijajauhoissa.

Foolihappo ja raskaus

Raskautta suunnitteleville sekä raskaana oleville foolihapon saanti on erittäin tärkeää, sillä ennen hedelmöittymistä ja alkuraskauden aikana käytetty foolihappolisä vähentää sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriön eli NTD:n syntymistä. Foolihapon päivittäinen saantisuositus on 300 mikrogrammaa.

Raskauden ja imetyksen aikana suositellaan 400 mikrogrammaa vuorokaudessa. 

Foolihappo ja sen johdannaiset, folaatit, kuuluvat vesiliukoisiin B-ryhmän vitamiineihin. Foolihappoa tarvitaan nopeasti kasvavien solujen lisääntymisessä, minkä johdosta alkuraskaudessa foolihapon tarve kaksinkertaistuu.**

Foolihapon tarvetta lisäävät myös mm.:

  • laktoosi-intoleranssi
  • keliakia
  • yksipuolinen ravinto
  • runsas alkoholinkäyttö
  • tupakointi
  • ylipaino
  • alkuraskauden runsas oksentelu
  • epilepsialääkkeiden käyttö
  • diabetes

 

Annostus: 1 tabletti päivässä
Pakkaus: 100 tablettia
Laktoositon ja gluteeniton
Säilytettävä valolta suojattuna
Ravintolisä. Apteekista.
Foliren valmistetaan Suomessa

Customers who bought this product also bought

Delivery weight: 0.16 kg
Devisol Drops D3-vitamiinitipat 10 ml
4.05 (1 l = 4,050.00 €)
Delivery weight: 0.04 kg

Browse these categories as well: Vitamins during pregnancy and breastfeeding, B-Vitamins, Pregnancy planning