HirvikärpäsSTOP 50 ml


HirvikärpäsSTOP 50 ml

11,30
1 l = 226,00 €
Tai 0,70 € /kuukausi  klarna.png
 


1 l = 226,00 €

HirvikärpäsSTOP- uutuus!

Ainoa karkoite, joka tutkitusti tehoaa hirvikärpäsiin ja tekee metsässä olemisesta taas mukavaa. Vaikuttava-aine on ikaridiini.

Käytännöllinen suihke suojaa tehokkaasti ihon ja hiukset. Turvallinen ja hajuton. Sopii myös lapsille.

 

Ei sisällä DEET-aineita  

 

LAUSUNTO TORJUNTA-AINEEN BIOLOGISEN TEHOKKUUDEN JA KÄYTTÖ-KELPOISUUDEN TARKASTUKSESTA


TORJUNTA-AINE: HirvikärpäsStop
TEHOAINE: Ikaridiini 200g/kg
ILMOITETTU TARKASTETTAVAKSI: 2010
TARKASTUSPYYNTÖ: Hirvikärpästen karkottamiseen ihmisen iholta


SELOSTUS TORJUNTAKOKEISTA

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen kasvinsuojelun tutkimusalueella (MTT/KSU) on vuonna 2010 selvitetty HirvikärpäsSTOP valmisteen tehokkuutta hirvikärpästen karkottamiseksi ihmisen iholta.

Kokeet suoritettiin häkkikokeina MTT/KSU:n laboratoriossa Jokioisissa. Kokeissa käytetyt hirvikärpäset oli kasvatettu Oulun Yliopistossa.
Kokeissa käytetyn häkin mitat ovat 21cmx21cmx41cm (k-l-p). Häkki on päällystetty harsokankaalla ja kummassakin päässä on suljettava, käden mentävä aukko.
 
Valmisteen tehoa hirvikärpäsiin tutkittiin pyyhkimällä HirvikärpäsSTOP valmistetta toiselle kädelle. Toinen käsi oli käsittelemätön kontrolli käsi. Ennen kokeen aloittamista laitettiin koehäkkiin 10 hirvikärpästä. Hirvikärpäset saivat vapaasti liikkua/lentää häkissä. Käsittelemätön käsi työnnettiin ensiksi toisesta aukosta häkkiin (n.30 cm) ja seurattiin miten hirvikärpäset laskeutuivat kädelle 60 minuutin ajan. Koe toistettiin neljä kertaa ja joka kerta vaihdettiin tilalle uudet hirvikärpäset.

Tämän jälkeen HirvikärpäsSTOP valmisteella pyyhitty käsi työnnettiin häkkiin johon oli laitettu 10 hirvikärpästä ja seurattiin miten hirvikärpäset laskeutuivat käsitellylle kädelle. Koe toistettiin neljä kertaa ja kärpäset vaihdettiin joka toiston yhteydessä.

Kokeissa voitiin todeta että suurin osa häkissä olevista hirvikärpäsistä laskeutuivat käsittelemättömälle kädelle välittömästi kun käsi työnnettiin häkkiin. Kärpäset kävelivät kädellä pitkiä aikoja.

Kun HirvikärpäsSTOP valmisteella pyyhitty käsi työnnettiin häkkiin laskeutui sille 1-3 hirvikärpästä mutta ne pudottautuivat/lensivät pois melkein välittömästi. Välillä jokunen kärpänen laskeutui kokeen aikana kädelle mutta ei pysynyt siinä minuuttiakaan. Kokeessa oli kuitenkin pari hirvikärpästä joihin valmisteen karkottava teho oli selvästi heikompi kuin muihin kokeissa olleisiin hirvikärpäsiin.
 
Valmisteen ei todettu aiheuttavan mitään oireita koehenkilölle.

ESITYS

Saatujen tulosten perusteella Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen kasvinsuojelun tutkimusalue katsoo, että HirvikärpäsSTOP valmiste karkottaa tehokkaasti hirvikärpäsiä ihmisen iholta.

 

Bengt Lindqvist
tarkastaja
Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus
Kasvinsuojelu
31600 Jokioinen

 

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa tätä tuoteryhmää: Punkki- ja hyönteiskarkotteet