Hui Kauhistus! CD-levy ääniarkuuden pois opettamiseen

61.28

Koiraa voidaan opettaa pois ääniarkuudesta. Työkaluina terapiassa käytetään D.A.P.-haihdutinta ja Hui kauhistus!-CD-levyä ohjekirjoineen. CD-levyllä on ääniä, joita koira pelkää. Aste asteelta koira poisherkistetään pelosta sekä vastaehdollistetaan pelon sijasta hauskalle tekemiselle. Poisherkistäminen on prosessi, jossa reaktiota pelkoa aiheuttavaan ärsykkeeseen vähennetään yhdistämällä ärsyke rentoutumiseen. Vastaehdollistamisen tavoite on yhdistää äänet miellyttävään tapahtumaan, jolloin äänet itsessään muuttuvat koirasta miellyttäviksi. Ääniaran koiran terapia voi olla hyvinkin aikaa vievää ja vaatii koiran omistajalta vahvaa sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä.

Vaikeissa pelkotiloissa käytetään käyttäytymisterapiaa, jota tyynnyttävä feromoni tukee. Uuden Hui kauhistus! CD-levyn avulla koiranomistaja voi itse totuttaa koiran ohjeiden ja D.A.P:n avulla pelottaviin ääniin. Käyttäytymisterapialla opetetaan koiralle toisenlainen, hyväksyttävämpi tapa reagoida pelottaviin tilanteisiin.

Mitä aikaisemmin pelkotilojen hoitoon ryhdytään, sitä paremmat mahdollisuudet on päästä hyvään lopputulokseen. CD:n avulla koiraa totutetaan pelottaviin ääniin niin varovasti, ettei koira edes huomaa ääntä. Koiran mieltä tyynnytetään D.A.P. –haihduttimen avulla, joka asetetaan pistorasiaan mahdollisimman lähelle koiran omaa paikkaa. Vähitellen koiraa totutetaan kovempiin ääniin, mutta jos ääni laukaisee pelkotilan, täytyy terapiassa taas palata alemmalle tasolle. – Terapian kesto on yksilöllistä, eikä pelosta parane koskaan. Harjoitteita täytyykin ylläpitää läpi koiran elämän. Oikein käytettynä tästä on koiralle apua, mutta tilanteen korjaamiseen täytyy nähdä vaivaa ja edetä erittäin varovasti. Hui Kauhistus CD – levyn mukana seuraa ohjevihko, jonka avulla omistaja pystyy tekemään terapian itse. Hui kauhistus!/Sounds Scary CD-levyn, jossa on ilotulitteiden, ukkosen ja aseen ääniä.

 

Customers who bought this product also bought


Browse these categories as well: Dog Calming, Supplies