Prescription medicine

JARDIANCE 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 90 fol

146.58
Only customers that have signed in can order this product. Please sign in or register.
Prescription medicine
Compensation
Lower special reimbursement 65 % Basic reimbursement 40 %

Vaikuttava aine

empagliflotsiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen ja sydämen vajaatoiminnan hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Jos annos unohtuu, se otetaan heti muistettaessa, mutta kaksinkertaista annosta ei kuitenkaan saa ottaa saman vuorokauden aikana.

Vaikutustapa

Empagliflotsiini kuuluu natriumin- ja glukoosinkuljettajaproteiinin 2 (SGLT2) estäjiiin. Se parantaa tyypin 2 diabetespotilaiden sokeritasapainoa mm. vähentämällä glukoosin takaisinimeytymistä munuaisissa ja lisäämällä glukoosin erittymistä virtsaan. Empagliflotsiini vähentää myös natriumin takaisinimeytymistä ja lisää natriumin erittymistä, mikä mm. vähentää sydämen kuormitusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nestehukka ja verensokerin lasku, kun empagliflotsiinia on käytetty yhdessä toisen diabeteslääkkeen kanssa. Joskus voi esiintyä myös sukupuolielinten tulehduksia, virtsatietulehduksia, ihon kutinaa, ihottumaa, janoa sekä lisääntynyttä virtsaamista. Otettava yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee kipua, aristusta, punoitusta tai turvotusta sukuelimissä tai sukuelinten ja peräaukon välisellä alueella kuumeeseen tai huonovointisuuteen liittyneenä.

Saattaa heikentää ajokykyä. Liiallista verensokerin laskua varottava erityisesti yhteiskäytössä muiden diabeteslääkkeiden kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Jardiance 10 mg kalvopäällysteiset tabletit 
Pyöreä, vaaleankeltainen, kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä "S10" ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo (tabletin halkaisija: 9,1 mm).

Jardiance 25 mg kalvopäällysteiset tabletit 
Soikea, vaaleankeltainen, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä "S25" ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo (tabletin pituus: 11,1 mm, tabletin leveys: 5,6 mm).

Substitution products

Name Package Price Reference price Compensation Compensation
JARDIANCE 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 90 fol
(Prescription medicine)
1 x 90 fol 152.93 No compensation

Browse these categories as well: SUUN KAUTTA OTETTAVAT DIABETESLÄÄKKEET, SUUN KAUTTA OTETTAVAT DIABETESLÄÄKKEET
© 2022 Lääketietokeskus