Black Horse Premium Ferrimax 600 g


Tuote ei ole saatavilla. Katso kaikki Black Horse -tuotteet hevosille

Rauta-, hivenaine- ja vitamiiniseos kilpahevosille

Hapenkuljetuskapasiteetti on urheiluhevosen suorituskyvyn kynnyskysymys.

Mikäli happea ei kulkeudu veren mukana kudoksiin riittävästi, energiatuotanto tapahtuu ilman happea anaerobisesti.
Samalla lihaksiin kertyy maitohappoa ja hevonen hyytyy. Hevosella on pernassa punaisten verisolujen reservi, jonka elimistö panee liikkeelle rasituksessa. Näin hevosella on korkeampi hemoglobiinipitoisuus rasituksessa kuin levossa.
  • Hemoglobiinin muodostukselle on luonnollisesti tärkeää riittävä raudan saanti. Ferrimaxissa on 33mg/g rautaa rauta-aminohappokelaattia, joka on viljan fytiinihappoa kestävä ja hyvin imeytyvä.
  • Ferrimaxissa on myös kuparia ja sinkkiä. Kuparia tarvitaan mm. raudan kiinnittymiseen hemoglobiiniin. Sinkki on elimistön tärkeimpiä hivenaineita, sillä se on osana sadassa elimistön eri entsyymissä, myös niissä kolmessa, jotka tarvitaan punasolujen nukleiinihaponmuodostukseen. Punasolujen sitoman hemoglobiinin määrä on suoraan riippuvainen käytettävissä olevan sinkin määrästä.
  • C - vitamiini edistää raudan imeytymistä ja sen lisäksi suojelee antioksidanttina punasoluja hajoamiselta. E - vitamiini edistää tutkimusten mukaan punasolujen muodostusta. Se on suoja hapetusvaurioita vastaan.
  • B6 - vitamiini kuuluu niinikään elimistön antioksidanttikapasiteettiin ja on sen lisäksi punasolujen muodostumistapahtumassa välttämätön vitamiini.
  • Foolihappo ja B12 - vitamiini ovat mukana punasolujen muodostuksessa.

Koostumus:

Rauta-aminohappokelaatti
E - vitamiinia
C - vitamiinia
B12 - vitamiinia
Foolihappoa
B6 - vitamiinia
Kuparisulfaattia
Sinkkisulfaattia
Natriumseleniittiä
 

Annostus:

Kilpahevosten raudan tarpeen tyydyttämiseen ja hemoglobiinin tehokkaaseen muodostukseen n. 10 g päivässä (ruokalusikallinen).

Customers who bought this product also bought

Black Horse Pellavarouhe 1,5 kg tai 10 kg
from 7.85 (1 kg = 5.23 €)

Browse these categories as well: Vitamins and trace elements, Black Horse