Prescription medicine

GLUCAGEN 1 mg injektiokuiva-aine ja liuotin, liuosta varten 10 x 1 kpl

191.95
This product is kept refrigerated.
Prescription medicine
Compensation
Basic reimbursement 40 %

Vaikuttava aine

glukagoni

Käyttötarkoitus

Diabetespotilaiden vaikean hypoglykemian (liian alhaisen verensokerin) hoito. Lisäksi voidaan käyttää apuna diagnosointitutkimuksissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Potilaan sekä lähipiiriin kuuluvien henkilöiden on opeteltava valmistamaan liuos ja pistämään se ihon alle tai lihakseen verensokerin laskettua liian alas. Pakkauksessa on liuoksen valmistamiseen ja käyttämiseen liittyen tarkka käyttöohje.

Vaikutustapa

Glukagoni saa aikaan maksan sokerivarastojen liikkeelle lähdön tilanteessa, jossa insuliini tai suun kautta otettava diabeteslääke on laskenut veren sokeripitoisuutta liian alas.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä pahoinvointia.

Matala verensokeri voi heikentää ajokykyä, minkä vuoksi autolla ajoa on vältettävä, kunnes vointi on vakiintunut. Myös diagnostisen tutkimuksen jälkeen verensokeri voi laskea, minkä vuoksi autolla ajoa on vältettävä, kunnes hiilihydraattipitoinen välipala on syöty.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Avaamaton pakkaus tulee suojata valolta ja säilyttää jääkaapissa (2-8 °C) alkuperäispakkauksessa. Suojattava jäätymiseltä. GlucaGen-valmiste, jossa liuotin on kertakäyttöruiskussa, voidaan kestoajan puitteissa säilyttää huoneenlämmössä (alle 25 °C) korkeintaan 18 kuukautta.

Jos valmiissa liuoksessa todetaan geelimuodostusta (viskoosi ulkonäkö) tai siinä on liukenemattomia hiukkasia, sitä ei tule käyttää. Tämä on harvinaista.

Ulkonäkö

Ennen liuottamista: Kuiva-aine: valkoinen tai melkein valkoinen jauhe. Liuotin: kirkas ja väritön, ei saa olla hiukkasia.
Valmis liuos: kirkas ja väritön.

Browse these categories as well: MUUT AINEENVAIHDUNTALÄÄKKEET, MUUT AINEENVAIHDUNTALÄÄKKEET
© 2020 Lääketietokeskus