Prescription medicine

CARVEDILOL ORION 25 mg tabletti, kalvopäällysteinen 1 x 100 fol

9.75
Only customers that have signed in can order this product. Please sign in or register.
Prescription medicine
Compensation
Lower special reimbursement 65 % Basic reimbursement 40 %
Reference price: 9.75 €

Vaikuttava aine

karvediloli

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen, sydämen vajaatoiminnan ja sepelvaltimotaudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoidettaessa kohonnutta verenpainetta tai sepelvaltimotautia aloitetaan hoito yleensä puolikkaalla annoksella kahtena ensimmäisenä päivänä, minkä jälkeen jatketaan lääkärin määräämällä annoksella. Sydämen vajaatoimintaa sairastavilla hoito aloitetaan hyvin pienellä annoksella, jota suurennetaan vähitellen lääkärin ohjeen mukaan. Lääkitystä ei saa lopettaa äkillisesti eikä omin päin.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera. Sen voi ottaa tyhjään vatsaan. Etenkin sydämen vajaatoimintaa sairastaville kuitenkin suositellaan, että tabletti otetaan ruokailun yhteydessä. Näin lääkeaine imeytyy hitaammin ja verisuonten laajenemisen aiheuttama huimaus on vähäisempää. Tabletin voi puolittaa yhtä suuriksi annoksiksi.

Vaikutustapa

Karvediloli kuuluu ns. beetasalpaajien ryhmään. Karvediloli alentaa verenpainetta kahdella tavalla: se hillitsee sydämen toimintaa ja laajentaa verisuonia. Näiden vaikutusten seurauksena verenpaine alenee ja verenkierto säilyy ennallaan tai paranee.

Haittavaikutukset

Mahdolliset haittavaikutukset ilmaantuvat useimmiten hoidon alussa ja ne yleensä lievittyvät tai poistuvat jatkettaessa hoitoa. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, heitehuimaus, sydämen vajaatoiminta, verenpaineen alhaisuus ja uupumus. Joskus voi esiintyä myös hengitystietulehduksia, painonnousua, verensokerin kohoaminen diabetespotilailla, masennusta, näköhäiriöitä, silmien kuivuutta ja ärsytystä, huimausta ja silmien mustenemista pystyasentoon noustessa, ääreisverenkierron häiritöitä (kylmät raajat), hengenahdistusta, vatsavaivoja, kipua, virtsaamishäiriöitä, sydämen harvalyöntisyyttä tai turvotuksia.

Alkoholi laajentaa verisuonia ja saattaa herkillä ihmisillä voimistaa haitallisesti verenpainelääkkeen vaikutusta. Verenpaineen tilapäinen lasku voi ilmetä huimauksena. Jos lääkehoidon aloittamisen yhteydessä ilmenee huimausta tai väsymystä, nämä voivat vaikuttaa ajokykyyn. Myöhemmin karvediloli ei yleensä vaikuta ajokykyyn eikä koneiden käyttökykyyn. Piilolinssien käyttäjien on syytä huomioida, että beetasalpaajat voivat vähentää kyynelnesteen muodostumista ja kuivattaa silmiä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

12,5 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea tabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus "F58" ja toisella puolella on jakouurre.
25 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea ktabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus "F59" ja toisella puolella on jakouurre.

Substitution products

Name Package Price Reference price Compensation Compensation
CARDIOL 25 mg tabletti 1 x 100 fol
(Prescription medicine)
1 x 100 fol 50.69 9.75 € Compensation
Lower special reimbursement 65 % Basic reimbursement 40 %
31.85 €
CARVEDILOL HEXAL 25 mg tabletti 1 x 100 fol
(Prescription medicine)
1 x 100 fol 9.75 9.75 € Compensation
Lower special reimbursement 65 % Basic reimbursement 40 %
7.28 €
CARVERATIO 25 mg tabletti 1 x 100 fol
(Prescription medicine)
1 x 100 fol 9.75 9.75 € Compensation
Lower special reimbursement 65 % Basic reimbursement 40 %
7.28 €
CARVEDILOL STADA 25 mg tabletti 1 x 100 fol
(Prescription medicine)
1 x 100 fol 9.25 9.75 € Compensation
Lower special reimbursement 65 % Basic reimbursement 40 %
6.98 €
023538 No compensation

Browse these categories as well: BEETA- JA ALFASALPAAJA SYDÄN- JA VERENPAINELÄÄKKEET, BEETA- JA ALFASALPAAJA SYDÄN- JA VERENPAINELÄÄKKEET
© 2020 Lääketietokeskus