KELA-korvaukset

 

Saat sinulle kuuluvan Kela-korvauksen reseptilääkkeeseesi Verkkosivuapteekista. Saamme ajantasaiset henkilökohtaiset korvaustietosi Kelan sähköisen palvelun kautta henkilötunnuksellasi Tupas-tunnistautumisen jälkeen.

 

Saat korvausta lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, jotka on määrätty lääkemääräyksellä sairautesi hoitoon. Korvausta maksetaan sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta.

 

Kela maksaa lääkekorvauksia kolmessa korvausluokassa:

Peruskorvattavista lääkkeistä saat korvausta 40% lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta.

Alemman erityiskorvauksen lääkkeistä saat korvausta 65% lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta.

Ylemmän erityiskorvauksen lääkkeistä saat korvausta 100% lääkkeen hinnasta, mutta maksettavaksesi jää kuitenkin 4,50 euron omavastuu jokaisesta lääkkeestä.

 

Kela-korvauksen saaminen edellyttää, että käytät lääkettä annostusohjeen mukaisesti ja ostat sitä enintään 3 kuukaudeksi kerrallaan, mahdollisimman edullisina pakkauskokoina.

Jos kustannukset korvattavista lääkkeistä kalenterivuoden aikana ylittävät vuotuisen omavastuuosuuden eli lääkekaton, saat loppuvuoden lääkekustannukset 2,50 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

Lisätietoja Kelakorvauksista: http://www.kela.fi/laakkeet